1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Hizmete Girdi

KADIKÖY BELEDİYESİ 1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ

Kadıköy’de Atıksız Yaşam Hareketinin ve geri dönüşümü mümkün olan atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla yürüttüğümüz atıkları kaynağında ayrı toplamaya yönelik çalışmaların bir parçası olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Hasanpaşa'da Belediye Merkez binamızın bahçesinde açıldı.

Kadıköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin kurulum amacı evsel nitelikli tehlikeli atıklar, atık ilaçlar, elektronik atıklar ve geri kazanılabilir vb. atıkları diğer atıklardan kaynağında ayrı toplamaktır.

14 atık türünün kabulünün yapıldığı merkezde; çevre, geri dönüşüm, atık yönetimi ile ilgili eğitim ve farkındalık çalışmaları da gerçekleştirilmektedir.


Kadıköylüler hafta içi 08:30-17:00; Cumartesi günleri ise 09:00-16:00 saatleri arasında evlerindeki atıklarını Kadıköy Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirebilirler.

Atık Elektrikli ve Elektronik Atıklarını ve Bitkisel Atık Yağlarını 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'mize getiren vatandaşlarımıza görevli arkadaşlarımız tarafından hediyeler verilmektedir.