Işık Kirliliği İle Mücadele Çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Reklam İlan ve Tanıtım Yönetmeliğinin 4. maddesi 19. fıkrasına istinaden İlçemiz genelinde faaliyet gösteren ticari kuruluşların ışıklı reklam, ilan ve tanıtım uygulamaları kapsamında 2018 yılında 10 şikayet değerlendirilmiş olup, reklam öğelerinin ışık şiddeti çevreyi rahatsız etmeyecek düzeyde ayarlatılmıştır.

İlçemiz genelinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeni yapılan binaların cephe yüzey ve bahçelerinde dekoratif amaçlı monte edilen ışıklandırmalardan kaynaklı 30 şikayet değerlendirilmiştir. Işık kirliliği ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığından bina yönetimlerine akşam ve gece saatlerinde mevcut ışıklandırmaların kapalı tutulması amacıyla uyarılar yapılmaktadır.