Çevreci Çocuklar Çalıştayda Buluştu

Çevreci Çocuklar Çalıştayda Buluştu

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'nde 16 Aralık 2018 yılından beri gerçekleştirilen “Ekolojik Robot Terra ile Uygulamalı Bilim” projesi  kapsamında, İlçemiz ilkokul ve ortaokul düzeyinde (8-14 yaş) eğitim gören çocuklara, çevreci çözümler oluştururken bilimden faydalanma alışkanlığı kazandırmak, teknoloji tabanlı üretim anlayışını ortaya çıkarıp erken yaşta üretime yönelik becerilerini geliştirmek amacıyla çevreci konularda atölye çalışmaları yapmaya devam ediyoruz.

Ekolojik Robot Terra ile Uygulamalı Bilim projesi kapsamında gerçekleştirilmiş atölyelerin pekiştirilmesi ve atölyelere katılmış çocuklarımızın sosyalleşerek, fikir üretmesi amacıyla yapılan Çevreci Çocuk Çalıştayı, 05 Aralık 2019 günü Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 100. Yıl Altın Lions Klubü ve Yeşilbahar Kulüpleri sponsorluğunda Tasarım Atölyesi Kadıköy'de İnönü İlkokulu ve İlhami Ahmet Örnekal İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla düzenlenmiştir.

İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışma ile ilkokul düzeyinde 50 öğrenci ve 4 öğretmenin katılım sağladığı Çevreci Çocuk Çalıştayı'nda çocuklarla temiz enerji, iklim değişikliği, atık yönetimi, su kirliliği ve temel afet bilinci temaları işlenmiş olup, çocukların dünyayı daha iyi hale getirmek için fikir üretmeleri sağlanmıştır.

Ayrıca çocuklar çalıştaydaüretmiş oldukları fikirleri, uygulama materyallerini kullanarak modellemişlerdir. Örneğin güneş paneli ile çalışan bir oyuncak, buhar gücü ile çalışan tekne, lamba yakan bir rüzgar gülü, el jeneratörü, su arıtma kiti ve hava ile çalışan araba yapmışlardır. Çalıştaya katılan çocuklarımıza Belediyemizin kültür merkezlerinde oynayan çocuk oyunlarından biletler hediye edilmiştir.