Doğa İçin Doğada Üç Gün

Kadıköy Belediyesi ÇevreFestivali, 26-27 ve 28 Mayıs günlerinde 42 kurum ve kuruluş ile yüzlerce Kadıköylünün katılımıyla Özgürlük Parkı’nda yapıldı. Söyleşiden, atölyeye, yarışmadan konsere pek çok etkinliğin gerçekleştirildiği festivalin açılışı Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Ritim Grubu öğrencileri günlük yaşamda kullanılan su bidonları, pet şişe ve plastik kutuları enstrüman olarak kullandıkları ritim gösterisi ile başladı. Örenciler, süpürge, çöp bidonu, naylon poşet ve bidonlardan notalar çıkarırken Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri de şarkılarıyla onlara eşlik etti. Festivalin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “İnsan tüm canlılar gibi doğanın bir parçası. Doğanın dengesi çok küçük de olsa bozulduğu zaman zincirleme bir şekilde herkes bundan etkileniyor. Aslında çok fazla bir şey istemiyoruz. Temiz bir hava, temiz bir su istiyoruz, temiz, organik gıdalar istiyoruz. Bu isteklere yanıt verecek bir gündemin oluşması gerekli. Bu gündemi hep birlikte oluşturabiliriz. Önce kendimizden başlayarak kentte ekolojik yaşam için adımlar atabiliriz. Gündelik küçük alışkanlıklarımızı değiştirerek, doğa için omuz omuza olarak geleceği kazanabiliriz” dedi.

ATIK TOPLAYANLARA ÖDÜL

Festivalde, Kadıköy’de en fazla atık yağ toplayan Sahrayıcedit, 19 Mayıs ve Acıbadem muhtarlıklarına ödül ve plaketleri verilirken, en fazla atık pil toplayan Cenap Şahabettin İlkokulu’na atık pil toplama yarışması birincilik ödülü verildi. Viktor Levi, cam atıkları en fazla dönüştüren işletme olması dolayısıyla Cam Dostu İşletme seçildi. Ayrıca Yırca Köyü Üretici kadınları, Özen Cam Geri Dönüşüm ve Kazanım, Surdurulebiliryasam.Tv, Yeryüzü Derneği’ne onur ödülleri verildi. Kadıköy Belediyesi’nin kente ekolojik yaşam pratiklerini desteklemek için fotoğraf ve kısa film alanında düzenlediği ve çok büyük ilgi gören yarışmaların ödüller de, festival kapsamında verildi. Kısa Film yarışmasında Birincilik Ödülü Bahçe adlı filmiyle İdil Ar Uçaner’e ikincilik ödülü Tıkanma adlı filmiyle Burkay Doğan’a üçüncülük ödülü ise Zamanlar Han’da filmiyle Çağrı İş Bilir’e verildi. Jüri Özel Ödülleri ise Ufuk Erden – SOS, Bilge Kürşat Duman- Vızıltı, Yusuf Tanlık- Organik Komprador’a verildi. Fotoğraf ödüllerinde Birincilik Ödülü Tuna Akçay, İkincilik Ödülü Yusuf Yılmaz, Üçüncülük Ödülü Serdar Şeker’e verildi. Mansiyon ödülünü de Pınar Aslandağ aldı.